helalderman

YEDİKLERİN KADAR DOĞALSIN…

BALLI BAKLAVA (ŞEKERSİZ)

Posted by helalderman 05 Eylül 2010


BAYRAMDA İLLAKİ BAKLAVA YAPAYIM DİYORSANIZ,DOĞAL UN-DOĞAL YUMURTA VE NİŞASTAYLA ŞEKER DAHİ KATMADAN BAKLAVA YAPMANIZ MÜMKÜN.ESKİDEN BAKLAVA BALLA TADLANDIRILIRDI!
-YİNEDE BAYRAMDA KÖYDEN GELEN FINDIK,FISTIK,CEVİZ YADA TAZE MEVSİM MEYVELERİNİ SUNMAK EN DOĞRU VE FAYDALI OLANI…

Malzeme:
Ana Yemek :
500 gram Un
100 gram Buğday Nişastası
500 gram ceviz
2 adet yumurta
1/2 adet limon
1 su bardağı su
1 tutam Tuz
1 çay bardağı bal
250 gr Tere yağ

Fırını 180 derecede ısıtın.Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Unu eleyerek ekleyin. Tuz, su ve limon suyunu ilave edip yoğurun. Cevizleri robotta çekin. Hamuru nişasta ile açıp 6 kat olarak tepsiye alın. Üzerine çekilmiş ceviz serpin. Baklavayı 6 kat hamurda üzerine koyarak tamamlayın. Baklavayı pişirmeden dilimleyin. Tereyağını eritip baklavaların üzerine gezdirin ve Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen baklava hamurunu fırından çıkartın. Ilınınca üzerine balı bir kaşık yardımıyla akıtın. ALINTIDIR

Reklamlar

Bir Yanıt to “BALLI BAKLAVA (ŞEKERSİZ)”

  1. ilknur said

    nefis görünüyor eline sağlık canım =)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: