helalderman

YEDİKLERİN KADAR DOĞALSIN…

SAĞLIKLI BESLENME KURALLARI

Posted by helalderman 07 Kasım 2010


BAŞLICA HASTALIK SEBEPLERİ
Başlıca Hastalık Sebepleri (Gerçek Tıp Dr.Aidin Salih)
Fazla yemek: Çok yemek yenildiği zaman midenin daha çok enzime ihtiyacı olur Enzimleri yapmak vücut için çok güçtür ve kıymetli maddeler gerektirir Normal bir insan için 250 gr yemek yeterlidir Bunu hazım ettirmek için kalp hiç zorlanmadan rahat çalışır 2 kat yemek yenirse, kalbin yemeği hazım ettirmesi ve fazlalıkları çıkarttırması için 4 kat daha fazla çalışması gerekir Bu da kalp için çok ağırdır Mesela bir araba düzgün bir yolda hiç zorlanmadan harcadığı benzinin 2 katını taşlı, bozuk, dik yolda harcar Mesafe aynı ama harcadığı benzin farklıdır Böyle zorlanarak devamlı çalıştığında motor harap olduğu gibi insanın kalbi de devamlı ve çok çalışmaktan harap olur ve çabuk eskir Genç insanlarda organlar kuvvetli olduğu için yenilen yemekleri hazım edebilir ve fazlalıklarını çıkarabilir Fakat organların üzerine fazla yük bindiği için çok çalışmaktan çabuk eskir, kuvvetini kaybeder, zamanla fazlalıklarını çıkaramaz olur, depo yapar, vücudu yağ ve kireç toplamaya başlar
Bazı insanlar çok yemelerine rağmen hep zayıf kalır ve bu durumlarının iyi olabileceğini düşünür Hâlbuki hal öyle değildir Çok yiyip zayıf kalanlar çok yiyip şişmanlayanlardan daha kötü durumdadırlar Çünkü şişmanlar karışık ve yanlış yedikleri yemekten oluşan zehirlerin bir kısmını, vücudun topladığı yağlarda depolayarak, bu zehirlerin organları tahrif etmesini kısmen önleyebilmektedirler Ancak çok yiyerek zayıf kalanlarda zehirli maddeler sürekli vücut içinde dolaşır Böylece damarlarda, eklemlerde, organlarda ve kaslarda depolama yapar Bu insanlar genelde sinirlidirler, sık hastalanırlar ve uyku bozukluğu yaşarlar

Karışık yemek: Birbirine uygun olmayıp, hazım için ayrı enzim isteyen yemekler karışık yenirse hazım olunmaz çürür veya mayalanır Örnek olarak karbonhidratlar ve proteinler birbirine zıt düşer Çünkü bunların parçalanabilmesi için her ikisinin ihtiyaç duyduğu enzimler birbirine zıttır Bu zıtlık her iki enzimin birbirini yok etmesini sağlayarak, hazmın gerçekleşmesini engeller ve böylece hazım yapılmayınca çürüme başlar Hazım olunamayan yemek, bağırsakta toplanır ve zamanla bağırsağı genişleterek cepler oluşturur Bu ceplerin içinde dışkısal taşlar toplanır ve yıllarca orada saklanır Böylece bağırsağın duvarları kanalizasyon boruları misali zehirli artıklarla kaplanır Buna bağlı olarak bağırsak ağırlaşır, hareketi yavaşlar ve sonuçta kabızlık meydana gelir Bu durumda vücudun intoksikasyonu katastrofik şekilde büyür (vücutta toksin birikmesi katlanarak artar) Vücut çok halsiz kalarak yorulur, gaz ve uyku meydana gelir Çürümüş yemekler bağırsağı zehirleyerek kana karışır Kandan bütün organlara ve hücrelere yayılarak onları zehirler ve hastalıklara yol açar Çürümüş ve mayalanmış yemeklerden oluşan tuzlar vücutta kireçlenme yapar

Çok sık yemek: Yemeğin hazmını beklemeden bir şeyler yemektir En hafif yemek 4 saatte hazım olunabilir, yemeğin ağırlığına göre hazım süresi 6–10 saate kadar uzayabilir Bu zamandan önce bir şey yemeye başlayınca mide hazmını tamamen değiştirir ve midedeki diğer yemekler, karışık yemek gibi, hazım olmadan çürümeye başlar ve hemen gaz ve şişkinlik oluşur

Ters yemek: Proteinli yiyecekler (et, yumurta, peynir vs) midede uzun zamanda hazım olunur Karbonhidratlar, tatlılar, beyaz undan yapılmış yemekler, patates, meyve vs midede çok durmadan bağırsağa geçerek orada hazmedilir Su direk bağırsağa geçer O yüzden önce su içmeli sonra meyve veya tatlı yenilmeli Sonra sebze ve proteinli yiyecekler yenilmeli Önce yemek yenilip, sonra meyve veya tatlı yenilirse, meyve hazım olmak için bağırsağa geçemez mayalanır, bütün yemek bozulur, çok gaz olur Yemekten sonra su veya çay içilirse, yemekten ayrılmadığı için mideyi genişletir ve hazmı zorlaştırır Midede mayalanmış veya çürümüş yemek helal olmaz

Bekletilmiş eski, ısıtılmış ve hazır yiyecekler: Taze sebze ve meyveler güneşten aldıkları enerji ile dopdoludur Vücuda çok enerji verirler ve hazmı kolaydır Pişirilince güneşten aldıkları enerjiyi tamamen kaybederler Bu yemekler eskiyince (2–3 saat geçince) hiç bir enerjisi kalmaz toprak gibi olur Eskimiş ve doğal olmayan hazır yiyeceklerin hazmı çok zor veya imkânsızdır Yemekler piştikten sonra soğuk olarak yenilebilir (et, yumurta, sebze yemekleri, tatlılar ) Fakat fayda beklememelidir Beklemiş zeytinyağlı yemeği tekrar ısıtmak mümkün değildir Mikro dalgalı fırında ısıtmak ise daha tehlikelidir Fırın çalıştığı sürece mikro dalgalar, dışarıya sızarlar ve insan vücuduna zarar verirler

Zararlı düşünceler ve hareketler: Zararlı düşünceler vücutta fazla miktarda hormonlar çıkarır Bu hormonlar kana karışarak zararlı zehirler çıkmasına sebep olur Bu zehirler beyindeki su havuzlarını bulandırarak çok sinir yapar ve psikolojik ve diğer hastalıklara sebep olabilir Sinirli olan insanlarda, karaciğer sertleşmesi, çeşitli kalp hastalıkları ve dalak hastalıkları meydana çıkmaya başlar

Çiftçilikte kullanılan ilaçlar: (Hormonlar, suni gübreler, DDT ve başka zehirli maddeler) Bu ilaçlar ve DDT, kullanan insanların vücudunun hücrelerinde toplanarak bütün hayatı boyunca etki yapıyor En çok da karaciğer, yumurtalıklar ve beyne zarar veriyor Belki şimdi DDT kullanılmıyor fakat 35–40 yaşlarından büyük insanlarda DDT’den meydana gelen hastalıklar hâlâ var Çünkü önceden kullanılan DDT hiç bir şekilde etkisini kaybetmez, bütün hayatı boyunca vücut onu çıkaramaz ve çocuklara da anneden süt ile geçer; çocuklara zarar vermeye devam eder

Ev temizliğinde kullanılan temizleyici ve deterjanlar: Ev temizliğinde kullanılan deterjanlar, mikroplara ne kadar zarar veriyorsa akciğer, karaciğer ve beyne de aynı şekilde zarar verir Bütün hastalıklara, ayrıca mantara yol açar Klorlu deterjanlar (Tuz ruhu, çamaşır suyu, kezzap) bağırsak kanserine ve ağır akciğer hastalıklarına sebep olur Bu kimyasal maddeler nasıl vücudu yıpratır zarar verirse hastalıkları tedavi için kullanılan bütün kimyasal ilaçlar ve haplar da (Ağrı kesici dâhil) vücudu yıpratıyor ve zehirliyor
Bu yanlışlıkların hastalıklara yol açma sebepleri:
Bozulmuş, çürümüş ve mayalanmış yemekler bağırsağa inince bunların meydana getirdiği zehir kana karışır, organlar alarma geçer Vücudu korumak için bademcikler şişer, o zaman bademcikle mücadele ve onu aldırmak yanlışlık ve haksızlıktır Zaten yemekleri düzeltince bademcik şişmesi olmaz

Çürümüş yemekler bağırsağa inince, bağırsağın içindeki artıkları, zehirleri kana karıştırmadan çıkarma görevi yapan kılları çürütür Bağırsakta kısım kısım kelleşme olmaya başlar Kılların dökülmesiyle kelleşen yerlerdeki yaralar koruma görevi yapamayıp faydalılarla birlikte zararlı bütün zehirleri kana karıştırmaya başlar Bağırsaktan zehirleri toplayan kan direk karaciğere geçer Görevi kanı temizlemek, oradan kalbe, akciğere ve bütün hücrelere yaymak olan karaciğer kandaki pisliği, yağları ve zehirleri kendinde toplar ve büyümeye başlar Kanı temizleyemez hale gelir Hayat boyu vücut zehirli kanla çalışır Dolaşan pis kan hücreleri kirletir Allah’ı zikirden vazgeçer, zikirden ayrılan hücreler hasta olur

Karaciğerin dolmasına kadar bütün hastalık sebepleri aynıdır Karaciğer hasta olduktan sonra insanın tabiatına göre farklı hastalıklar meydana gelmeye başlar Onun için hangi hastalık olursa olsun sebebi aynıdır O zaman tedavi de aynıdır Önce yemekleri düzeltmeli, sonra bağırsak temizlenip çalıştırılmalı, sonra karaciğer temizlenmeli, ondan sonra diğer hastalıklar tedavi edilmelidir

Hz Allah’ın insan vücuduna verdiği kanunlara göre tedavi yapılabilir Bu kanunu değiştirmek ve başka tedavi şekli imkânsızdır Yemekleri düzeltmek için yemeklerin faydasını ve zararını bilmek lazımdır

Reklamlar

3 Yanıt to “SAĞLIKLI BESLENME KURALLARI”

  1. güzel bir bilgi paylaşımı olmuş

  2. HANİFE DEMİR said

    EMEĞİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.İNŞALLAH TEMİZLİK MADDESİNİ DOĞAL ÜRETENLER VİCDANA GELİP FİATLARI MAKUL TUTARLAR

  3. aydin kuru said

    hangi yiyecekleri ve yemeklerı beraber yemek uygundur bu konudada bili versenız cok faydalı olur

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: