helalderman

YEDİKLERİN KADAR DOĞALSIN…

HUMUS YAPIMI

Posted by helalderman 10 Kasım 2010


Malzemeler :
* 1 su bardağı nohut
* 1 fincan tahin
* tuz, kırmızı biber
* 2-3 adet limon
* 1 çay fincanı zeytinyağı

İsteğe göre kimyon,sarmısak,sumakta ekleyebilirsiniz
Humus
yemeğinin hazırlanışı:
Nohutları akşamdan ılık suyla ıslatın. Bol suyla tencereye koyup haşlayın. Suyunu süzüp, makineden veya elekten geçirin. İçine 1 fincan tahin koyarak yedirin. Ekşi tada gelinceye kadar limon suyu koyun. Tuz ve kırmızı biber katın. Karıştırarak patates püresi kıvamına getirin. Servis tabağına alıp, üzerlerine kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapın.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: