helalderman

YEDİKLERİN KADAR DOĞALSIN…

ET YEMENİN ADABI

Posted by helalderman 17 Kasım 2010



ET VE PATATESİ BERABER TÜKETMEYİN
Her hayvanın genci,erkeği,siyahı ve yağlısının omuz ,sırt ve kemiğe sarılmış eti daha lezzetli olur.her hayvanın sağ yanındaki et sol yanındakine nazaran daha lezizdir.kırmızı koyunun eti siyah koyun eti kadar leziz ,hazmı ise daha kolaydır.beyaz koyunun eti hafif,gri koyunun eti ağırdır.bir yaşındaki siyah,yağlı ve erkek keçinin eti lezzetli ve haiftir.kuzu,oğlak ve buzağı eti en iyi ve en hafifleridir.oğlak eti kuzu etindendaha kolay hazemdilir ve daha az kalıntı bırakır.kurutulmuş etin hazmı ağırdır fakat buzlukta bekletilenden daha iyidir.
gerçekten kırmızı eti hazmedemeyen bir grup insan vardır kan grubu ” A ” olanlar.onların midesi etin hazmını sağlayan asidi okadar az üretirki ,kırmızı eti parçalayamaz.
Türk nifusun büyük çoğunluğu (bilhassa karadeniz, ve ege) kan grubu A dır.işin ilginç yanı karadenizliler içyağını .çok kullanır ama eti fazla sevmez.
sığır etini çok yemek alaca(vitiligo) ,sedef(psoriazis),cüzzam(lepra),fil hastalığı ve daha birçoğuna davetiye çıkarır.
demekki A grubu eti hazmedemez. sadece çürütür.çürümüş et kalıntıları ,kılcal damarları tıkar,kanser,,cüzzam,sedef,alaca,varis ve fil hastalığına davetiye çıkarır.
A grubu olanlar (doğal)tavuk,hindi,keklik,oğlak ve kuzu eti gibi mide asidine daha az ihtiyaç duyan etleri ve balığı tüketebilir.bütün yabani etlerin en güzeli ceylan ve tavşan etidir.tavşan eti idrarı arttırır,bibrek ve mesanedeki taşları parçalar. B ve AB grubu için faydalıdırlarda.
Dana eti insan tabiatına sertlik ,koyun eti ise yumuşaklık verir.Bu tür etleri,midesi çok asit üreten ( O ve B) gurubu kolaylıkla hazmeder.

KURBAN ETİ insan vucudu için mükemmel bir temizleyici niteliğindedir.yiyene ishal yapabilir,ateşi yükselebilir,eklemleri şişirir.Bu kurban etinintesi,riyle oluşan ,iyileşme belirtileridir.kesildikten 3 gün sonra et kurban eti olma özelliğini ve şifasını kaybetmeye başlar.
Et,işitme ,görme duyusunu geliştirir,aklı ve vucudu güçlendirir.
Közde ,fırında pişirilmiş et,kaynatılarak pişirilen etten daha kuru olduğundan beraberinde yeşşilllik tüketmek gerekir.Biber ,defne,ardıç yaprağı,sarımsak,soğan,zencefil,kimyon,, ile pişirilmiş etinşifası daha kuvvetlidir.

ETİ ;
EKMEKLE,DEĞİL YEŞİLLİKLE YEMEK GEREKİR.(bu etin hazmını zorlaştırır)
BİR HAYVANIN ETİ DİĞERİYLE KARIŞMAMALIDIR.
ETLİ YEMEK YAPILACAKSA HAYVANIN YAĞIYLA YAPMAK EN İYİSİDİR,LEZZİZDİRDE.
ET KENDİ YAĞINDAN BAŞKA HAYVANİ VEYA BİTKİSEL YAĞI ÖZÜMSEMEZ.HAYVANSAL YAĞDA ETSİZ ÖZÜMSENEMEZ.

Sosis,salam,pastırma,sucuk gibi işlenmiş et ürünleri iki sebeten yenemz.
1. bu rünlerde farklı farklı hayvan etleri ve yağı karışltırılır.
2. Bütün işlenmiş et ürünlerinde katkı maddesi olarak sodyum nitrit,sodyum sülfit kullanıldığı için.

Hyavanın yağı özellikle, iç yağı ve koyunun kuyruk yğaaı,yemeklerde ve ilaç yapımında,kemikleri ise şifalı çorbalar hazırlanmak için kullanılır.son bahar ve kış mevsiminde et yemek,ilkbahar ve yaz mevsiminde ise sağlık için etten kaçınmak gerekir.Sağlıklı insan haftada 3-5 defa et yiyebilir.Devamlı et yemek, çorbasını içmekse kalbe sıkıntı verir ve kalbi katılaştırır..

Etin cinsiyle beraber hayvanın nasıl kesildiğide önemlidir,Allah adına kesilmelidir..

Elektro şok verilerek kesilen hayvanın eti ölü hayvan gibidir.Bu şekilde kesilen etin zararı şu şekilde anlatılabilir;
mükemmel donanımlı bir şehir düşünün.savunma sistemi çok kuvvetli bir bilgisayarla kontrol ediliyor.binlerce hatta milyonlarca kimyasal,biyolojik ve çeşitli toksinler üretebilen,genetik mutasyona uğratabilen ve aklınıza gelebilecek her türlü silah bu bilgisayara bağlı.bu şehri işgal etmek isteyen akıllı birisi savunma sisteminin merkezi olan bilgisayara ile savunma aletleri arasındaki bağlantıyı keserek şehre zarar vermeden şehri bütün güzellikleriyle alır kullanır.
Ancak akılsız birisi direkt bilgisayarı bombalamaya başlar.bilgisayar bozulur ve buna bağlı silahlar kontrolsüzce şehir halkını ve ve yerleşim yerlerini tahrip eder.Halk zehirlenerek,şişerek,delirerek ölür veya yaralanır,yerleşim yerleride tahrip olur.İşgalcilerin elinde kokuşmuş harap olmuş,sağlığı tehtid eden leş dolu bir şehir kalır.
Bu misalde bilgisayarın bağlantısını kesenler doğru davranırlar;yani beyne giden ana damarı ve sinir bağlantısını kesmek suretiyle hayvanın kanını akıtanlardır.Bu durumda beyin bi anda kansız kalarak bayılır ve hiçbir tepki vermez.Fakat bütün kan dışarı atılana dek kalp çalışmaya devam eder ve böylece eti kanda dolaşan ve eti zehirleyen tüm maddelerden temizlenir.
Elektro şok ise hayvanın kalbini durdurur ve korkunç bir aritmiye uğratır,fakat beyin çalışmaya devam eder ve bedeni savunmak için yüksek miktarda farklı hormon üretir.kan hareketsiz olduğu için içinde bulunan toksinleri,hormonları,atıkları,mikropları,kokuşmuş gazları kemiklerde ve eklemlerde bırakır ve etlere sızdırır.etde leş sıfatına birinir….
Domuz etini ise alalh insanlara haram kılmıştır,bilim adamlarının araştırmasına göre hiçbir insan topluluğunda domuz eti için hazır sindirim sistemi olmadığı ortaya çıkmıştır.
Her hayvanın sistemi her birine özel olarak verilen rızka uygun yaratılmıştır.Bu sebebten ötürü hayvanlar sadece olara özel rızıkları hazmedebilirler.Doğal beslenen hayvan sağlıklıdır,onun eti,yağkemikleri temizdir.Fakat çağımızda hayvanlar fabrikalarda hazırlanan hormon,antibiyotik,gm bakteriler ile üretilmiş protein,vitamin, ve diğer GM bazlı katkı maddeleri içeren yemler ve geneditiği değişmiş ürünlerle beslenmektedir.Hatta yem olarak,bayat ve bozu karışık yemek artıkları,tarihi geçmiş cips bisküvi ,şeker ve markett artıkları toplanarak verilmektedir.Neticede insan gibi hastalanan hayvan ,tıpkı insanlar gibi ağır ilaçlarıda kullanmaya başlar.Ve bu hayvanın etive kemikleri yukarıdaki faydalardan eksik kalır hatta sağlık için tehlike oluşturur.
Bu nedenle et alırken,özellikle kemik yağ,karaciğer,böbrek ve beyin tercih ederken bunlardan henüz etkilenmemiş genç hayvanın etini almayı tercih etsinler.
2007 yılı baharında ilk defa klonlanmış hayvanların eti sütü ABD de marketlerde yerini almıştır.Bu hayvanların eti ,sütü uzun zamandan beri bazı üçüncü dünya ülkelerinde ucuz ürün olarak satılmaktaydı.Klonlanmış inek,domuz ve keçiler konusunda yetkililerin savunduğu tez,bu hayvanlardan üretilen etin normal etlerle aynı kalitede olduğudur.Buda etin market raflarında yer almasının sakıncası yok demektir.ÜStelik bilim adamları ürünlerin ambalajlarında hangi yolla üretildiğinin etiketinin olmasınada gerek olmadığını düşünüyor.
Klonlanmış hayvanlar üzerine çalışan bilim adamları yıllardan beri renklendirici,aroma,tadlandırıcı,et yerine soya kıyması gibi yapay gıda tüketmeye alıştıklarını,ve insanlara hiçbir zarar vermediğinizde iddia ediyor.Fakat sonuçları tam araştırılmadığı için bu ürünlerin vereceği maddi zarar belli değildir.
nisa suresi 118-119 ayetinde anlatıldığı usulle yetiştirilen hayvanların eti ve sütü muhakkak haramdır…

nisa -118:ki onu Allah şöyle dediği için lanetlemiştir: “Senin kullarından kendi istediğimi mutlaka alacağım,
nisa -119:onları saptıracağım ve boş hevesler, özlemler ile dolduracağım; ben onlara emredeceğim, onlar da (putperestçe bir kurban adeti olarak) deve(lerin) kulaklarını kesecekler; ve ben onlara emredeceğim, onlar Allahın mahlukatını ifsad edecekler!” Ama Allahı bırakıp Şeytanı kendilerine rehber edinenler, kesinlikle ziyana uğrarlar.
GERÇEK TIP

Reklamlar

3 Yanıt to “ET YEMENİN ADABI”

  1. Zeynep hanim cok guzel bir makale , ellerine saglik,Yaziyi Alinti yapabilirmiyim acaba ?

    Mubarek Kurban Bayraminiz Kutlu olsun.

  2. Allah razi olsun, tesekkur ederim sagolun.

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: