helalderman

YEDİKLERİN KADAR DOĞALSIN…

Posted by helalderman 08 Aralık 2010


Çocukken keçiboynuzunu çok severdim. Yıllar birbirini kovalarken, keçiboynuzunun varlığını unutup gittim ta ki doğum fotoğrafçımız Ayça Oğuş‘un şu yazısını okuyuncaya dek.

Meğer keçiboynuzu tozu diye birşey varmış ve kakao yerine geçebiliyormuş. Bir bebeğim olmasaydı, inanın bu keçiboynuzu tozu dikatimi çekmezdi.

Ayça Oğuş’un sitesindeki açıklama şu şekilde; doğal şeker ve renklendirici özelliğine sahip keçiboynuzu asırlarca tatlılarda kullanılmış. Kakao kullandığımız her yerde kakaonun yerini alabilecek olan keçiboynuzunun yaklaşık yüzde 80’i karbonhidratmış ve bunun yarısı da doğal bir şeker formundaymış. Keçiboynuzu protein, B vitamini, kalsiyum, potasyum, magnezyum, demir, manganez, krom, bakır içeriyormuş. Keçiboynuzu hem besleyici hem de vitamin ve mineral deposuymuş! Kakao’da ise, oksalitasit ve tanin dışında kafein, teobromin ve trofilin içerir ki bu maddeler kahve, çay ve kolalı içeceklerde de bulunuyormuş.

Oğluna yaptığı kurabiye ve keklere kakao yerine keçiboynuzu tozu kullandığını yazmıştı Ayça bir yazısında. O zaman dedim kendi kendime, ben de mutlaka kullanmalıyım keçiboynuzu tozunu. Hele ki özellikle çikolata ve kakaonun çocukla buluşma yaşının 5 ve üzeri olduğunu düşünürsek, keçiboynuzu tozu mucize gibi birşey.

Hem lezzetli hem besleyici 🙂
http://www.nilidileris.com DAN ALINTIDIR..

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: