helalderman

YEDİKLERİN KADAR DOĞALSIN…

NOHUT UNUYLA HUMUS TARİFİ

Posted by helalderman 30 Nisan 2011



Malzemeler

2 su bardağı nohut unu

1 çay bardağı tahin

1 adet orta boy limon

1 çay bardağı zeytinyağı

2-3 diş sarımsak

1 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Öncelikle nohut ununu kısık ateşte leblebi kokusu gelene kadar karıştırarak kavururuz.Nohut ununu derin bir kaba döküp kaynar su ilave edip bi yandanda mikserle çırpın 5 dk dinlenmeye bırakın, üstüne tahini dökün. 1 adet orta boy limonu iyice sıkıp içine dökün biraz karıştırdıktan sonra 2-3 diş sarımsağı ezip karışıma ilave edin. Sarımsakla beraber biraz karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın. mükserle iyice çırpın,ne çok katı nede çok sıvı olmamalı. Kıvamına bakın eğer sıvı haldeyse bir miktar nohut unu ekleyebilirsiniz.yağın birazını içine çok katı olmuşsa da biraz sıcak su ilave edin. Kıvamı süzme yoğurt kıvamında olabilir. Daha sonra servis tabaklarına düzgünce serilip üzerine pul biber, kimyon, maydonoz, domates, turşu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ ilave edebilirsiniz.yağın kalanını kırmızıbiberle hafif kızartıp üzerine dökün.

Reklamlar

Bir Yanıt Bırakın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: