helalderman

YEDİKLERİN KADAR DOĞALSIN…

SÜNGER KEK TARİFİ-EN DOĞAL ŞEKİLDE

Posted by helalderman 14 Ocak 2012


ÇOCUKLAR OLUNCA DOĞALLIK RAFA KALKMADAN YAPILACAKLAR ÇOĞALMAYA BAŞLIYOR.BİZEDE SIRA GELDİ BÜYÜK ARTIK ÇOCUKTA BÜYÜDÜKÇE..DOĞAL BEYAZ UNU BULMAK BİR NİMETTİ ELBETTE;TARİFLER MALESEF TAM BUĞDAY UNUYLA YAPILAMIYOR FAKAT% 50 Sİ ALINMIŞ BEYAZ UNLA YAPMAK DAHA İYİ OLDU.

KEKTE BİR STANDART YOK HER SEFERİNDE FARKLILAŞIYOR ÇÜNKÜ,PÜF NOKTALARIN ÖNEMLİ OLDUĞU KANAATİNDEYİM.
2 DOĞAL YUMURTA
1/2 BARDAK HAKİKİ YAĞ
1 BARDAK SÜT
1 S.B KADAR ÜZÜM PEKMEZİ
2-3 YEMEK KAŞIĞI KEÇİBOYNUZU UNU
1 Ç.BARDAĞI SU
ALDIĞI KADAR (rafine olmamış) BEYAZ UN
2 ÇAY K. KARBONAT
YUMURTALARI ÇIRPIP DİĞER MALZEMELERİ EKLİYORUZ VE ALDIĞI KADAR UN KATILIYOR.BEN YOĞUNLUĞUNU FAZLA TUTUYORUM.KREP HAMURUNDANDA KOYU KIVAMDA.BURADA SÜNGER GİBİ OLMASININ SIRRI TAMAMEN KEÇİBOYNUZU UNUNA AİT,EN SON KARBONATI EKLEYİP HAMUR İYİCE KARIŞTIRILIR VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 165C DE İÇİNİ ALANA DEK PİŞİRİLİR.FIRINI AÇMAKTAN KORKMAYIN ÇÜNKÜ BU KEK SÖNMÜYOR GÜZELLİĞİNDEN BİRİSİDE BU.İSTERSENİZ KARBONATA LİMON SIKARAKTA DENEYEBİLİRSİNİZ.
BİZ DOĞUM GÜNÜ PASTASI OLSUN DİYE GÖZ KISIMLARINI KAŞIKLA OYUP İÇİNE KAYMAK KOYUP ÜZERİNE ZEYTİN EKLEDİK.HAFİF ÇİZİKLER ATARAK BURUN VE AĞIZ KISMINADA HAVUÇLARLA ŞEKİL YAPTIK..LEZZETİ İSE HARİKA HİÇ KEK SEVMEYENİN BİLE CANI ÇEKİYOR SONRADAN 🙂

Reklamlar

3 Yanıt to “SÜNGER KEK TARİFİ-EN DOĞAL ŞEKİLDE”

  1. altuntash said

    Tarifiniz guzel de, sindirimi birbirine zıt gıdalar içeriyor, un ve yumurta gibi. Birbiriyle uygun gıdalarla yapılabilecek tarifler olsa keşke ama un kurabiyesinden başka bilmiyorum..

    • un ve yumurta değilde süt ve yumurtada bir zıtlık var fakat çocukların ne idüğü belirsiz şeyleri yemesindense bin kat iyi.
      biz hiç bu tarz yiyeccek alternatifi sunumuyoruz yani 1-2 ayda bir kızım yapar 🙂
      durum bundan ibarettir altun hanım ayrıca bahsettiğiniz un kurabiyesi tarifinide öğrenip paylaşabiliriz

      • altuntash said

        evet çok haklısınız, kendimiz icin de öyle, bazen kötünün iyisini tercih etmek gerekebiliyor.
        un ve yumurta zıt diye biliyordum. tahıllar, protein grubu ile birlikte yenmemesi gerekiyor öyle değil mi?
        un kurabiyesi temel olarak un şeker ve suyla yapıldığı için uygun bir tarif olarak biliyorum, içinde yumurta ile süt fındık fıstık vs yok. Yoksa özel bildiğim bir tarif değil.
        Davetler ve misafirlik gibi durumlarda bu beslenme kaidelerine uyabiliyor musunuz? Çok zor geliyor bana.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

 
%d blogcu bunu beğendi: